Domeniu schiabil

Cu 225 km de pârtii de toate dificultățile și o altitudine maxima de 3.600 m, Les Deux Alpes este locul unde orice schior adevarat iși dorește sa ajungă.

Pârtii

Extrem de vaste, de lungi, de variate, pârtiile din Les Deux Alpes sunt dedicate atât începătorului căruia îi tremură genunchii în plug, cât și expertului care-și freacă geaca de stânci, în coborâre pe ghețarul „La Grave”. Vorbim de 92 de pârtii (11 negre, 19 roșii, 43 albastre și 19 verzi), care totalizează 225 km de domeniu schiabil amenajat (1.200 ha) și 25 de km de trasee pentru schi fond. De asemenea, există o diferență de nivel de 2 km de la cota 1.650 (unde se află stațiunea) până la 3.600 iar numărul tunurilor de zăpadă care asigură stratul de omăt indiferent de condițiile naturale depășește 200. În plus, pârtiile sunt ireproșabil amenajate; nu te încurci, nu te pierzi, știi tot timpul unde te afli iar racordurile dintre pârtii sunt fluente și nu te pun în situația de a da din bețe.


Cei care nu caută performanța în schi, vor găsi în Les Deux Alpes spațiul ideal pentru „promenadă”. Adică pentru coborâri ușoare, în cel mai dulce carving, pornind de la cota 3.400, pe „albastre” și „verzi”, fără întrerupere până jos. În plus, relieful din Les Deux Alpes (cumva „cu susul în jos”, adică pârtii line sus, abrupte jos, spre stațiune) e avantajos pentru începători, care astfel au acces în cele mai înalte zone.


Skipass-ul inclus în pachetul Snow Fest este valabil 6 zile pe domeniul Les 2 Alpes și include o intrare gratis pe zi la piscină sau patinuar, 2 zile de ski în stațiunea Alpe d'Huez / Oz / Vaujany și o zi în Serre Chevalier( pentru aceste stațiuni vom organiza transferuri in zilele de marți si miercuri, prețul pentru transfer fiind de 15 euro/persoană)

Instalații de transport pe cablu

În Les Deux Alpes vei vedea o încrucișare de telescaune și telegondole, care îți amintesc de nodurile rutiere din Germania. Și vei avea un singur skipass pentru toate. Les Deux Alpes are câteva superlative mondiale la nivel de tehnologie a „cablurilor”, iar cele mai renumite sunt acestea: telegondola Jandri Express (cea mai rapidă din lume; te duce în 24 minute din stațiune până pe ghețar) și Dôme Express Funicular, cel mai înalt din lume). În total, există 53 de instalații de transport pe cablu iar avantajul este că pornesc din oricare punct al stațiunii. Nu ai mult de mers și, practic, ai putea sta toată ziua cu schiurile în picioare, fără să trebuiască să te deplasezi aproape deloc de la un cablu la altul.

Off-piste

Când vorbim de „fructul interzis”, adică off-piste, Les Deux Alpes e unul din cele mai bune locuri unde găsești așa ceva. Spațiul de libertate nebună se întinde pe 765 ha, ceea ce înseamnă (în cazul unei ninsori proaspete) un paradis. Istoricul buletinelor meteo indică o grosime a stratului proaspăt de zăpadă ce depășește, de regulă, 50 cm, deci imaginează-ți ce înseamnă să plutești în așa ceva pe o înclinație 60 de grade, timp de minute bune... Deși cele mai vestite porțiuni de freeride sunt cele care coboară de la 3.568 m, pe fâșiile de omăt gros care trec printre crestele ghețarului „La Grave”, totuși cele mai iubite porțiuni sunt exterioarele pârtiilor Valentine, Fée 1, Super Diable 1.

Snow Fest - ediția a VIII-a | 24-31 Martie 2018- Les 2 Alpes, Franța

cazare 7 nopți | skipass 6 zile | 225 km de pârtii | 3600 m altitudine | 53 instalații de cablu | peste 30 concerte live & party-uri | soare, prieteni și multă distracție

  •   Str. Calea Turzii nr. 16,
         Cluj-Napoca, Cod: 400193
  •   +40 720 -544 -345
  •   +40 264 -595 -638
  • contact@skipass.ro